Nieuw fenomeen ontdekt


Feestelijke ingebruikneming waterleiding

18 augustus 2019

 

Tijdens het oogstfeest is de waterleiding op het complex feestelijk in gebruik genomen. Nico van Meer, de initiator en medebestuurslid, mocht het lint doorknippen.


De gieters kunnen weg

mei 2019.

 

Na jaren sjouwen, pompen, gieten, lopen, pompen, sjouwen, gieten, sloffen, bukken, tillen, pompen, gieten en dit 60 keer op een droge avond, zijn we de koning te rijk. De waterleiding is aangelegd. We kunnen gewoon relaxed sproeien met de tuinslang, druppelslang, zwenksproeier. Wat een verademing, wat een vooruitgang, wat genieten!

Het idee voor het aanleggen van de waterleiding is ontstaan bij een paar bestuursleden die meteen de koe bij de horens hebben gepakt, zijn gaan rekenen, uit gaan zoeken en plannen gemaakt. 

De ledenvergadering heeft vóór gestemd, het lidmaatschap moet voor een paar jaar een paar tientjes omhoog om deze ingreep te bekostigen, vele vrijwilligers hebben meegeholpen om de waterleiding aan te leggen en aan te sluiten. Hieronder een impressie, gefilmd door onze mede-tuinder Ad van Brunschot.


Maandag, 20 mei 2019

 

Kabelklemmen zijn niet toegestaan om uw slang te bevestigen aan de twee-weg stukken. Klemmen worden onmiddellijk door het bestuur en de commissie verwijderd. Beschadigde onderdelen worden verwijderd op kosten van de veroorzaker.

  1. Instructie gebruik wateraanvoer: gebruik de hendel bovenop om de watertoevoer open te zetten of af te sluiten. Na gebruik de hendel altijd in de stopstand zetten. De hendel een kwartslag naar u toe of van u af bewegen.
  2. De twee-weg ventielen na gebruik in de stopstand zetten. (Na een keer proberen weet u wat open of dicht is.)
  3. Uw sproeier of slang dient u bij voorkeur ook dicht te draaien.
  4. Bij vertrek altijd de slang loskoppelen van de aansluiting.

Met bovenstaande wordt bereikt dat de pomp, het hart van onze beregeningsinstallatie, alleen draait als er serieus om water wordt gevraagd. 

 

Wie een zwenksproeier gebruikt, die deze zo af te stellen dat uw buren er geen last van ondervinden. 

Alleen sproeien als u op de tuin bent.

 

Als we allemaal rekening met bovenstaande houden kunnen we nog jaren plezier hebben van deze geweldige voorziening.